Ik verveel me (bijna) nooit
Boek

Ik verveel me (bijna) nooit met een heleboel doorkijkgaatjes ([2023])/ Anna Milbourne, illustraties: Åsa Gilland ; vertaling [uit het Engels]

Een meisje (4) verveelt zich als haar schermtijd voorbij is. Papa verzekert haar juist dat uit verveling echte goede ideeën ontstaan. Prentenboek over creatief denken en handelen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 11/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Geestelijk leven VERVELING MILB

Recensie

Een kleutermeisje (ik-figuur) verveelt zich zodra haar schermtijd voorbij is en ook papa geen tijd heeft om met haar te spelen. Papa verzekert haar dat juist uit verveling de echt goede ideeën ontstaan. Groot formaat prentenboek waarin creatief denken en handelen centraal staan. De computervervaardigde illustraties in pasteltinten beslaan enkele en dubbele pagina's. Binnen de contourloze vlakken is er veel aandacht voor decoratie en detail. Door ongelukkige keuzes bij de overlappingen en het perspectief lijken sommige objecten te zweven. Drukke bladspiegel zonder echte focuspunten. De tekst is speels opgenomen binnen de prenten en bestaat uit korte zinnen met gebruik van de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen; gemoedelijke schrijfstijl. Het aardigste zijn de stimulerende prenten waarop ondermeer in vlotte, kinderlijke krabbels de avontuurlijke fantasieën van het meisje zijn verbeeld. De (kwetsbare) uitsparingen/doorkijkjes hebben nauwelijks een meerwaarde in het geheel. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781803704791

Titel Ik verveel me (bijna) nooit : met een heleboel doorkijkgaatjes
Uniforme titel Ik verveel me nooit
Auteur Anna Milbourne
Secundaire auteur Åsa Gilland ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2023]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: I'm (almost0 never bored. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2022
ISBN 9781803704791
PPN 438171780
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verveling; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verveling