Wat als pesten je (k)raakt?
Boek

Wat als pesten je (k)raakt? survivalgids ([2020])/ Kristl Habils, School Zonder Pesten vzw, eindredactie: Pascale Goossens

Word jij gepest of pest je wel zelf wel eens? Lees wat pesten is, hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen. Doeboek met veel invulopdrachten, informatie, tips en kleine kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Survivalgids (doeboek) over pesten en de context van pestgedrag. Wat start met een heldere definiëring (checktest) van pesten mondt uit in een praktisch manifest om óp te staan tegen pesten! De actoren 'gepeste' en 'pester', maar ook 'helpers' en 'meelopers', 'groepsgedrag' worden geanalyseerd en scherp in beeld gebracht. Ook de gevoelens die pesten oproept, krijgen de volle realistische aandacht. Een onweerstaanbaar rijk boek dat er voor kinderen toe bijdraagt dat ze kennis, inzicht en een reflectief-onderzoekende blik leren ontwikkelen ten aanzien van pesten, zowel wat eigen gedrag, maar ook het gedrag en handelen van anderen betreft. Tal van feitelijke, goed afgewogen opdrachten dragen bij aan dit bewustwordingsproces en geven kinderen een fundament van vertrouwen. Hun kwetsbaarheid rond dit thema kan intentioneel, actief voor een gewenste omkering van pestgedrag zorgen. Er is nadrukkelijk ook aandacht voor cyberpesten. Doeboek met informatie en veel invulopdrachten rond zes thema's, kleine kleurenillustraties en een spiraalband. De auteur is directeur van de School Zonder Pesten vzw en reikt met deze zorgvuldige, niet te missen gids kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar, hun ouders en leerkrachten een gouden hand!

Specificaties

Nederlands | 9789462346994 | 130 pagina's

Titel Wat als pesten je (k)raakt? : survivalgids
Uniforme titel Wat als pesten je raakt?
Auteur Kristl Habils
Secundaire auteur Michèle Vanparys ; Pascale Goossens
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2020]
Overige gegevens 130 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekeningen: Michèle Vanparys. - Omslag vermeldt: Doe-boek met tips & tricks
ISBN 9789462346994
PPN 432075690
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pesten
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Pesten