De kopiist van Karnak
Boek

De kopiist van Karnak (december 2022)/ scenario en tekeningen: Rafael Morales, inkleuring: Micheline Pochez ; vertaling [uit het Frans]: Dieter Van Tilburgh

Ptolemaios I regeert in 287 v.Chr. in Alexandrië. Hij heeft de millennia oude tradities van het land der farao's behouden, maar er hangen schaduwen boven Hotep, de profeet van de Verborgen God. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een historisch stripverhaal over Egypte in de oudheid. 287 v.C. Egypte leeft onder Griekse heerschappij. Koning Ptolemaios I regeert in Alexandrië, de nieuwe hoofdstad. Nubiërs, Assyriërs en Perzen hadden elkaar afgelost aan het hoofd van het oude land der farao's, dat hunkert naar de glorie van weleer. Ptolemaios heeft de millennia oude tradities van het land behouden, en in Karnak, ver van Alexandrië, wordt de cultus van Amon nog steeds gevierd. Maar Ptolemaios is oud en er hangen schaduwen boven Hotep, de nieuwe grote profeet van de Verborgen God... Ballonstrip in kleur met lijntekeningen in klassieke stijl. Rafael Morales is een Zwitserse striptekenaar. Het boek maakt deel uit van de serie: 'De farao's van Alexandrië'.

Specificaties

Nederlands | 9789463945264 | 48 pagina's

Titel De kopiist van Karnak
Auteur Rafael Moralès
Secundaire auteur Micheline Pochez ; Dieter Van Tilburgh
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, december 2022
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Les pharaons d'Alexandrie. - Éditions Glénat, 2021
ISBN 9789463945264
PPN 438297180
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Egyptische Oudheid ; Farao's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De farao's van Alexandrië
Boek

De farao's van Alexandrië (2022-...)

vol. dl.1
Uitgeleend
Rafael Moralès