De amforen van Pompeï
Boek

De amforen van Pompeï ([2022])/ tekst: Corbeyran, tekeningen: Alexis Robin ; inkleuring: Minte Studio ; vertaling [uit het Frans] & lettering: Vincent Hoberg ; redactie: Cor Hector

Een wijnbouwer en een jongeman rivaliseren om de gunsten van een aantrekkelijke jonge weduwe in het Pompeï van 79 na Christus, onder de dreigende schaduw van de Vesuvius. Met een historisch dossier over de geschiedenis van de wijn in de Romeinse oudheid. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste deel* van de stripserie 'Vinifera', met losse verhalen over de geschiedenis van de wijn, van de oudheid tot het heden. 79, Pompeï. Onder de dreigende schaduw van de Vesuvius organiseert Ursina, een jonge en welgestelde weduwe, feesten waar de wijn rijkelijk vloeit. Valerius, een van de beste wijnbouwers in de regio, weigert haar het geheim van zijn amforen te geven. Door zijn kennis en zijn charme wekt Valerius de jaloezie op van Caietanus, die tot alles in staat is om de gunsten van Ursina te verwerven. Is er nog tijd voor rivaliteit als de vulkaan de eerste signalen geeft van de toekomstige ramp? 'De amforen van Pompeï' is realistisch getekend, met naturel kleurgebruik met veel bruin- en grijstinten. De strip bevat enkele seksueel expliciete beelden en meerdere gewelddadige scènes. Met een historisch dossier waarin wijnspecialist Antoine Lebègue de geschiedenis van de wijn in de periode van de Romeinse oudheid bespreekt.

Specificaties

Nederlands | 9789464601701 | 56 pagina's

Titel De amforen van Pompeï
Auteur Alexis Robin
Secundaire auteur ... Corbeyran ; Vincent Hoberg ; Cor Hector
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2022]
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Vinifera. T. 1. - Editions Glénat, 2018
ISBN 9789464601701
PPN 437314081
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Wijn; Cultuurgeschiedenis; Romeinse oudheid ; Rivaliteit ; Pompeji
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vinifera
Boek

Vinifera de geschiedenis van de wijnstokken en de wijn (2022-...)

vol. 1
Uitgeleend