Samen inclusief onderwijs realiseren
Boek

Samen inclusief onderwijs realiseren een handboek voor professionals binnen en buiten het onderwijs (2022)/ Anke de Boer, Elke Struyf, Sara Nijs en Simone Doolaard (Red.)

Handboek met wetenschappelijke inzichten in en onderwijskundige adviezen voor het realiseren van inclusief onderwijs, waarbij rekening wordt gehouden met leerlingen met intensieve en complexe ondersteuningsbehoeften.

Aanwezigheid

Recensie

Een onderwijskundig handboek* over het realiseren van inclusief onderwijs. De auteurs, allen werkzaam op het domein van inclusief onderwijs, willen met dit handboek laten ze zien dat er in het onderwijs kleine stappen toegewerkt kan worden naar de inclusie van leerlingen met intensieve en complexe ondersteuningsbehoeften. De onderwerpen die worden besproken (zoals competenties van de inclusieve leraar, differentiatie, samenwerking), leggen daarvoor een basis en zijn onderbouwd met wetenschappelijke inzichten, die toegankelijk zijn gemaakt voor de praktijk.'Samen inclusief onderwijs realiseren' is onderzoekend en met diepgang geschreven, met ruimte voor casussen uit de praktijk. Geschikt voor professionals binnen het onderwijs, maar ook voor onder meer jeugdzorgpartners en externe hulpverleners. Met enkele schema's en illustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789464147049 | 199 pagina's

Titel Samen inclusief onderwijs realiseren : een handboek voor professionals binnen en buiten het onderwijs
Secundaire auteur Anke de Boer ; Elke Struyf ; Sara Nijs ; Simone Doolaard
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave Leuven : Acco Learn, 2022
Overige gegevens 199 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789464147049
PPN 438345622
Rubriekscode 458.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Inclusief onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Inclusief onderwijs