Sterrenkunde
Boek

Sterrenkunde 54 sterrenbeelden eenvoudig herkennen ([2022])/ Hermann-Michael Hahn, vertaling en opmaak: Ger Meesters ; redactie: Sander Macquoy

Gids voor het zoeken en herkennen van sterrenbeelden, planeten en andere astronomische verschijnselen. Met kleurenillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een beknopte gids voor het zoeken en herkennen van sterrenbeelden, planeten en andere astronomische verschijnselen. Het boek is ingedeeld op basis van de maandelijkse zichtbaarheid van de sterrenhemel en eenvoudig doorzoekbaar door het gebruik van kleurcodes. Helder en begrijpelijk geschreven. Overzichtelijk en voorzien van veel gekleurde sterrenkaarten en enkele ruimtefoto's. Hermann-Michael Hahn (1948) is een Duitse astronoom. Hij heeft natuurkunde gestudeerd en schrijft als freelance wetenschapsjournalist over sterrenkundige onderwerpen. Meer dan 30 jaar was hij voorzitter van de openbare sterrenwacht in Keulen. Hij werkte voor landelijke kranten en de ARD-radio, schreef talloze astronomieboeken of vertaalde die uit het Engels en hielp bij het ontwerpen van verschillende sterrenkaarten. In 2012 ontving hij de Bruno H. Bürgelprijs van het Astronomischen Gesellschaft voor zijn inzet voor de verspreiding van elementaire astronomische kennis en nieuwe onderzoeksresultaten. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de serie: 'ANWB basis natuurgidsen'.

Specificaties

Nederlands | 9789043925556 | 125 pagina's

Titel Sterrenkunde : 54 sterrenbeelden eenvoudig herkennen
Auteur Hermann-Michael Hahn
Secundaire auteur Ger Meesters ; Sander Macquoy
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 125 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Basic Sternbilder. - Stuttgart : Franck-Kosmos Verlag-GmbH & Co.KG,, (c)2022
ISBN 9789043925556
PPN 43656503X
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie; Gidsen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

ANWB basis natuurgidsen
Boek

ANWB basis natuurgidsen (2022-...)

vol.
Uitgeleend