Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dottie's eieren
Boek

Dottie's eieren (2022)/ Julie Sykes & Jane Chapman, vertaling [uit het Engels]: L.M. Niskos

Kip Dottie is zo trots op haar eerste nest eieren, dat ze iedereen erover moet vertellen, maar de andere dieren zijn veel te druk met hun eigen kroost om te luisteren. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek over de onervaren kip Dottie die erg trots is op haar eerste legsel. Als ze echter de andere dieren erover wil vertellen, blijken deze maar weinig belangstelling te tonen o.a. doordat ze het te druk hebben met hun zeer benijdenswaardige kroost. Dotties oorspronkelijke blijdschap verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wanhopig wordt ze als de eieren onder haar breken nadat ze er een poosje op heeft gezeten. Verbaasd maar reuzenblij is ze met de vele kuikens die haar plotseling omringen. Ze heeft nu ieders bewondering. Tekst en illustraties sluiten goed op elkaar aan. De eenvoudige, kleurrijke afbeeldingen zijn goed herkenbaar ondanks het feit dat de dieren niet overal volledig zijn afgebeeld. Het gebruikte (kikvors)perspectief verhoogt de betrokkenheid. De dieren hebben het vermogen om te praten en te denken. Het taalgebruik is direct en gemoedelijk. Gedachten en gevoelens van Dottie worden verwoord, waardoor identificatie mogelijk is. De tekstblokken bestaan uit kortere zinnen. Er is gebruik gemaakt van hoofdletters en leestekens. Het geheel laat zich gemakkelijk voorlezen aan kinderen van ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056370633

Titel Dottie's eieren
Auteur Julie Sykes
Secundaire auteur Jane Chapman ; L.M. Niskos
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2022
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 28 cm
Annotatie Tekst Julie Sykes & illustraties Jane Chapman - 1e druk: 1997 - Vertaling van: Dora's eggs. - London : Magi, 1997
ISBN 9789056370633
PPN 438344197
Thematrefwoord Dieren ; Boerderijen ; Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands