Het hoge huis van Sion
Boek

Het hoge huis van Sion watersnoodramp op Schouwen-Duiveland (2022)/ R. Hoogerwerf-Holleman en M.J. Ruissen, foto's binnenwerk: fotoarchief Watersnoodmuseum, Jaap Schoof

Huib is samen met zijn vader mosselschipper. Als op 1 februari 1953 de dijken breken, vaart Huib mee met de reddingsploeg. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Huib Polderman is samen met zijn vader mosselschipper. Als het springvloed wordt en het ontzettend stormt, dreigen de dijken het te begeven. Huib gaat samen met een aantal mannen de dijken verzwaren, maar tevergeefs. De dijken breken en hele dorpen worden weggevaagd. Huib vaart mee met de reddingsploeg, maar maakt zich hevige zorgen over zijn moeder, zijn zus Heleen, en Jane, zijn vriendin. Zouden zij de ramp overleefd hebben? De auteur heeft met dit boek een gedenkteken neergezet over de watersnoodramp van 1 februari 1953 op Schouwen-Duiveland. Gebaseerd op feiten, en voorzien van zwart-witfoto's is het een indrukwekkend verhaal over veel leed en desondanks het vaste vertrouwen op God. Met grote bewogenheid heeft zij de benauwdheid en de doodstrijd van zoveel mensen en dieren weergegeven. Feiten en fictie wisselen elkaar op een natuurlijke manier af. Het bezoek van prinses Wilhelmina, prins Bernhard en koningin Juliana benadrukken de grote betrokkenheid van het land. Een verzorgd boek met een indringend stuk geschiedenis voor jong en oud. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789076466682 | 190 pagina's

Titel Het hoge huis van Sion : watersnoodramp op Schouwen-Duiveland
Auteur R. Hoogerwerf-Holleman
Instelling /Watersnoodmuseum, Ouwerkerk
Secundaire auteur M.J. Ruissen
Type materiaal Boek
Editie Herziene druk;
Uitgave Goes : Uitgeverij 'de Ramshoorn', 2022
Overige gegevens 190 pagina's - illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie 1e druk: (c)2008
ISBN 9789076466682
PPN 438214706
Rubriekscode 699.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Watersnoodramp (1953)
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Overstromingen

Relaties/Serie

Historische verhalen voor jong en oud
Boek

Historische verhalen voor jong en oud (2007-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend