ShortThrill schrijven
Boek

ShortThrill schrijven ([2021])/ Sietske Scholten, redactie Petra Winkes, Bastiaan Mokkink

Praktisch stappenplan om een spannend kort verhaal te leren schrijven, met voorbeelden van verhalen van de auteur en concrete schrijfopdrachten.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktisch stappenplan voor het schrijven van een kort spannend verhaal. In eenentwintig stappen legt literaire thrillerschrijfster Sietske Scholten uit hoe aankomende schrijvers hun idee kunnen laten uitgroeien tot een goed uitgewerkt kort verhaal, dat klaar is om gedeeld te worden met de wereld. Scholtens eigen spannende korte verhalen bestaan uit slechts duizend woorden; een beperking die ervoor zorgt dat je als schrijver op zoek gaat naar de essentie van het verhaal. Ontdek uit welke elementen een kort verhaal precies bestaat, bouw een eigen verhaal stap voor stap op en leer welke keuzes op welk moment gemaakt moeten worden. 'ShortThrill schrijven' is persoonlijk en in een zeer toegankelijke stijl geschreven. Met voorbeelden van verhalen van de auteur zelf en praktische schrijfopdrachten. Met enkele illustraties in een speelse opmaak. Sietske Scholten (1982) is een Nederlandse schrijfster van romans en literaire thrillers.

Specificaties

Nederlands | 9789492270269 | 124 pagina's

Titel ShortThrill schrijven
Uniforme titel Short thrill schrijven
Auteur Sietske Scholten
Secundaire auteur Petra Winkes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Deventer] : Blogroman, [2021]
Overige gegevens 124 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Hét handboek voor het schrijven van een spannend kort verhaal : in 21 praktische stappen
ISBN 9789492270269
PPN 435365894
Rubriekscode 814
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verhalen schrijven
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Schrijven