Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De adel en de nazi's
Boek

De adel en de nazi's de collaboratie van de Duitse keizerlijke familie ([2022])/ Stephan Malinowski, vertaald uit het Duits door Gerrit Bussink en Izaak Hilhorst

Verkenning van de rol van de Duitse keizerlijke familie en adel bij de opkomst van het nationaalsocialisme. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de rol van de Duitse adel bij de opkomst van het nationaalsocialisme.Na de Tweede Wereldoorlog raakte de Duitse keizersfamilie Hohenzollern al hun bezit kwijt. Met rechtszaken, intimidatie en manipulatie proberen zij tot op de dag van vandaag hun verloren eigendommen terug te krijgen. Hebben zij Hitler aan de macht geholpen en collaboreerden zij met de nazi's? (Sinds 1945 zet de familie Hohenzollern vol in op de eigen onschuld en beweert zelfs in het verzet actief te zijn geweest. (Op basis van nieuwe bronnen schetst historicus Stephan Malinowski een onthullend portret van drie generaties van de familie Hohenzollern. Dit boek belicht voor het eerst hoe de keizerlijke familie en de adel zich doelbewust tegen de democratie keerden en kozen voor Hitler, met sleutelscènes in de Nederlandse dorpen Wieringen en Doorn. Informatief maar onderhoudend geschreven. Met zwart-witfoto's en -illustraties en gekleurde kaarten. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Stephan Malinowski (Berlijn, 1966) is een Duits-Britse historicus.

Specificaties

Nederlands | 9789046829936 | 624 pagina's

Titel De adel en de nazi's : de collaboratie van de Duitse keizerlijke familie
Auteur Stephan Malinowski
Secundaire auteur Gerrit Bussink ; Izaak Hilhorst
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nieuw Amsterdam, [2022]
Overige gegevens 624 pagina's - illustraties, kaart, portret - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789046829936
PPN 436338653
Rubriekscode Duitsland 945.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hohenzollern, Huis ; Nationaalsocialisme ; Collaboratie
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Hohenzollern