Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De lessen van Wouter Applemuzz
Boek

De lessen van Wouter Applemuzz ([2022])/ Henk van Woudenberg, tekeningen omslag en binnenwerk: Henk van Woudenberg

Fictief dagboek van een natuurkundedocent die op zoek gaat naar het antwoord op de vraag wat leren ten diepste is. Daarbij gaat hij in dialoog met Digi, het aan hem toevertrouwde superbrein. Met zwart-wittekeningen.

Aanwezigheid

Recensie

Het filosofische dagboek van de fictieve natuurkundedocent Wouter Muzz, die onderzoekt wat leren precies is. Muzz wil een goede leraar zijn, zowel voor zijn klas, zijn zoon als voor zichzelf. In zijn dagboek beschrijft hij zijn vorderingen, waarbij hij zichzelf (en de lezer) het nodige huiswerk geeft. Terwijl hij de belangrijkste onderwijsliteratuur bespreekt, vraagt Muzz zich af wat leren ten diepste is. Hierdoor stuit hij op grote vragen waarop zelfs de grootste filosofen na duizenden jaren jaar piekeren geen antwoord hebben. Zou Digi, het aan hem toevertrouwde superbrein,raad weten?'De lessen van Wouter Applemuzz' is toegankelijk maar verdiepend geschreven. Met pentekeningen in zwart-wit en QR-codes. Henk van Woudenberg is leraar, schoolleider en onderwijsadviseur bij Stichting SOL.

Specificaties

Nederlands | 9789056159825 | 319 pagina's

Titel De lessen van Wouter Applemuzz
Auteur Henk van Woudenberg
Type materiaal Boek
Uitgave Gorredijk : Noordboek, [2022]
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: filosofisch dagboek van een enigszins hoogbegaafde dolende ziel met een schitterende missie
ISBN 9789056159825
PPN 436293110
Thematrefwoord Onderwijs ; Filosofie ; Levenskunst
Taal Nederlands