Zo verzet je je tegen een dictator
Boek

Zo verzet je je tegen een dictator de strijd tegen de leugens van dictators en sociale media (2023)/ Maria Ressa, met een voorwoord van Amal Clooney ; vertaald [uit het Engels] door Conny Sykora

Verslag van de strijd van journaliste en Nobelprijswinnaar voor de Vrede 2021 Maria Ressa (1963) tegen de dictatuur op de Filipijnen en de bedreiging van democratie en vrijheid door sociale media.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over journalistiek, dictatuur, desinformatie en democratie. De auteur deelt verhalen uit haar carrière als journalist en over haar strijd voor persvrijheid in haar thuisland de Filipijnen. Ze beschrijft hoe democratie wereldwijd ten onder gaat en hoe sociale media een bedreiging vormen voor vrijheid. In heldere, persoonlijke stijl geschreven.Maria Ressa (Manilla, 1963)is journalist en oprichter van het Filipijnse online nieuwsbedrijf Rappler. Ze werd meerdere keren gearresteerd onder het bewind van de Filipijnse president Duterte, omdat ze zich openlijk uitliet over het onbestraft laten uitvoeren van drugsmoorden en het online verspreiden van desinformatie door de regering. In 2021 ontving Ressa de Nobelprijs voor de Vrede en de UNESCO World Press Freedom Prize. Daarnaast was ze in 2018 time Person of the Year. Voor haar journalistieke werk ontving ze vele prijzen, waaronder de prestigieuze Golden Pen of Freedom Award, de Knight International Journa- lism Award, de Shorenstein Journalism Award en de Sergei Magnitsky Human Rights Award.

Specificaties

Nederlands | 9789000382996 | 352 pagina's

Titel Zo verzet je je tegen een dictator : de strijd tegen de leugens van dictators en sociale media
Auteur Maria Ressa
Secundaire auteur Conny Sykora
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2023
Overige gegevens 352 pagina's - illustraties, foto's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: How to stand up to a dictator. - Harper, (c)2022
ISBN 9789000382996
PPN 435621491
Rubriekscode 331.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dictatuur ; Democratie ; Journalistiek; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Dictatuur