Sitopie
Boek

Sitopie naar een landschap waarin mensen en niet-mensen gedijen (december 2022)/ Carolyn Steel, vertaling [uit het Engels]: Nico Groen

Beschouwing over de invloed van grootschalige voedselconsumptie op de toekomst van de aarde, met een pleidooi voor een betere, duurzame omgang met voedsel.

Aanwezigheid

Recensie

Een opstel over duurzame ontwikkeling van voedselvoorziening. De auteur conceptualiseert de term 'sitopie', van het Griekse sitos (voedsel) en topos (plaats). Aan de hand van deze term, die staat voor een wereld waarin het leven wordt gedomineerd door voedsel, bespreekt de auteur hoe de menselijke relatie tot voedsel een bedreiging is voor de toekomst. Besproken wordt hoe klimaatverandering, massaal uitsterven, bodemerosie, aan voedsel gerelateerde aandoeningen en door zoönose veroorzaakte pandemieën slechts enkele gevolgen zijn van dagelijkse voedselconsumptie. Het boek biedt inzichten voor het verbeteren van de situatie, onder meer aan de hand van voorbeelden uit de stedelijke ontwikkeling van Almere. In prettige stijl en verdiepend geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Carolyn Steel is schrijver, onderwijzer, architect en journalist. Ze was gastonderzoeker aan Aeres Hogeschool Almere. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789461645760 | 119 pagina's

Titel Sitopie : naar een landschap waarin mensen en niet-mensen gedijen
Auteur Carolyn Steel
Secundaire auteur Nico Groen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Van Gennep, december 2022
Overige gegevens 119 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789461645760
PPN 437885879
Rubriekscode 354.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselvoorziening; Duurzame ontwikkeling; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Voedselvoorziening