Kevers
Boek

Kevers ([2023])/ Karl Wilhelm Harde, Matthias Helb, Kay Elzner, vertaling [uit het Duits]: Ger Meesters

Informatie in woord en beeld voor het determineren van meer dan duizend soorten kevers in Midden-Europa, met informatie over o.a. biologie, leefgebieden, bedreigingen en bescherming. Met kleurenfoto's en -illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een gids met informatie in woord en beeld voor het determineren van meer dan duizend in Midden-Europa voorkomende soorten kevers. Het boek biedt beschrijvingen van de meest algemene en de meest opvallende kevers van Midden-Europa. Aan bod komt informatie over biologie, leefgebieden, bedreiging en bescherming, gevolgd door individuele notaties en illustraties van de belangrijkste vertegenwoordigers van de families en geslachten. In heldere stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kleurenfoto's en meer dan 1100 gedetailleerde tekeningen in kleur.Karl Wilhelm Harde (1922-1982) was een Duitse entomoloog. Als co-auteur van het 11-delige identificatiewerk 'De kevers van Centraal-Europa' heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de coleopterologie.Matthias Helb is bioloog en heeft meegewerkt aan diverse boeken over insecten.Kay Elzner is kunstenaar/illustrator en voorziet al meer dan 20 jaar natuurboeken van natuurgetrouwe afbeeldingen.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Veldgids'.

Specificaties

Nederlands | 9789050118811 | 365 pagina's

Titel Kevers
Uniforme titel Veldgids Kevers
Auteur Karl Wilhelm Harde
Secundaire auteur Matthias Helb ; Kay Elzner ; Ger Meesters
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2023]
Overige gegevens 365 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Colofon vermeldt: auteur: Karl Wilhelm Harde, bewerking: Matthias Helb, tekeningen: Kay Elzner - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Der Kosmos Käferführer. - Stuttgart : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG, (c)2021
ISBN 9789050118811
PPN 435425161
Rubriekscode 597.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kevers; Midden-Europa; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kevers

Relaties/Serie

Veldgids
Boek

Veldgids (1989-...)

vol.
Uitgeleend