De bastaard van Brussel [Dyslexie editie]
Boek

De bastaard van Brussel [Dyslexie editie] ([2022])/ Simone van der Vlugt

In het Brussel van 1565 ontkomt Crispijn, de bastaardzoon van de graaf van Egmond, niet aan de inquisitie. Na martelingen en omzwervingen sluit hij zich aan bij een geuzenbende. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.

Recensie

In het Brussel van 1565 bezit Crispijn, bastaardzoon van de graaf van Egmond, een brouwerij en een taveerne. Het is een tijd van hard werken, met grote tegenstellingen tussen arm en rijk. Het leven wordt steeds moeilijker als de niet-katholieken worden gemarteld, in de gevangenis belanden of op de brandstapel eindigen. Crispijn ontkomt ook niet aan de inquisitie en na martelingen en omzwervingen sluit hij zich aan bij de geuzenbende van Jan Carmelinck. Het verhaal wordt beeldend verteld in een vlot tempo. De lezer wordt meegesleept van het ene avontuur in het andere. Door in het leven van Crispijn te stappen, leest en leert de lezer veel over de Nederlanden in die tijd. De auteur kreeg voor haar boeken veel eervolle vermeldingen. Ook hier heeft ze een meeslepend boek geschreven voor lezers die van historische, op feiten en ware personen gebaseerde verhalen houden. In de epiloog is beknopte historische achtergrondinformatie opgenomen en een korte verklaring van het Nederlandse volkslied. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463245555 | 195 pagina's

Titel De bastaard van Brussel [Dyslexie editie]
Auteur Simone van der Vlugt
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2022]
Overige gegevens 195 pagina's - 24 cm
Annotatie Dit boek is gebaseerd op de vierde, volledig herziene druk: Rotterdam : Lemniscaat, 2020 - Oorspronkelijke uitgave: Rotterdam : Lemniscaat, (c)2005 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463245555
PPN 437460622
Genre historische roman
Thematrefwoord Inquisitie ; Verzet ; België; 16e eeuw
Taal Nederlands