Soms wil ik een kind
Boek

Soms wil ik een kind (2023)/ Jantine Jongebloed

Persoonlijk verslag van de schrijfster over de worsteling met haar kinderwens, de zoektocht naar zingeving, vrijheid en onafhankelijkheid enerzijds en naar intimiteit en nabijheid anderzijds. Met enkele zwart-witafbeeldingen.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk verhaal over vruchtbaarheid, ouderschap, seksualiteit, lichamelijkheid, zingeving en verbinding. De auteur vertelt over de kinderwens die zij ooit had en de twijfel die toesloeg na een aantal mislukte pogingen om moeder te worden. Jongebloed onderzoekt het conflict tussen verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid enerzijds, en naar intimiteit en nabijheid daar ogenschijnlijk lijnrecht tegenover. Intiem en persoonlijk geschreven. Met enkele zwart-witillustraties en foto's. Jantine Jongebloed (1987) werkt als freelancejournalist voor onder meer de Volskrant. Haar onderzoek en essay 'Wie zette mijn naaktfoto's online' werd genomineerd voor De Loep. In november 2021 debuteerde ze met het gelijknamige boek dat bekroond werd met de Bep Slechte Prijs, de Seks & Media Prijs en de Gouden Freelancer Award. 'Soms wil ik een kind' is haar literaire debuut.

Specificaties

Nederlands | 9789403104928 | 319 pagina's

Titel Soms wil ik een kind
Auteur Jantine Jongebloed
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2023
Overige gegevens 319 pagina's - 22 cm
ISBN 9789403104928
PPN 437794261
Rubriekscode 615.53
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrijwillige kinderloosheid ; Moederschap ; Vrijwillige kinderloosheid; Verhalen ; Moederschap; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kinderloosheid