Circusmuziek
Boek

Circusmuziek ([2022])/ Marion Billet, Gallimard Jeunesse musique: Paule du Bouchet ; redactie: Claire Babin

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met paginagrote, vrolijke kleurenillustraties van dieren in het circus. De zebra kan goed goochelen en de leeuwen springen door de hoepel. Bij elke act hoor je een leuk muziekje. Met geluidsknoppen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Een kartonnen boekje uit de 'Geluidenboekje'-serie met afgeronde hoeken en op iedere dubbel pagina een knopje in een uitgespaard rondje om de muziek te laten klinken. Er zijn vijf scènes uit het circus te zien: de buitenkant van de tent, acrobaten, de goochelaar, de leeuwentemmer en de slotoptocht. Alle figuren, behalve de clown, zijn dieren met grote ogen die een duidelijke kijkrichting hebben. Uitgevoerd in heldere kleuren zonder omlijning. Per afbeelding een tweeregelige tekst waarin de lezer wordt aangesproken. Soms wat lastig ('je laten betoveren door de goochelaar') of een vreemde tegenstelling ('jongleren is moeilijk maar het ziet er grappig uit'). Een leeuwentemmer heeft een circus tegenwoordig niet meer. Op de laatste pagina kan je een willekeurig muziekje laten horen en moet je aanwijzen bij welk figuurtje dat ook weer hoorde; dit is nieuw ten opzichte van de eerdere uitgave uit 2021*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044849486

Titel Circusmuziek
Auteur Marion Billet
Secundaire auteur Paule Du Bouchet ; Claire Babin
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Omslag vermeldt: Clavis muziek - Op achterkant omslag: met achterin een luister & zoek spelletje én een speciale geluidenknop - Vertaling van: Mes musiques du cirque. - Paris : Éditions Gallimard Jeunesse, (c)2022. - (Livre sonore)
ISBN 9789044849486
PPN 438139615
Thematrefwoord Circussen ; Muziek ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geluidenboekje
Boek

Geluidenboekje (2011-...)

vol.
Uitgeleend