De Amerikaanse droom
Boek

De Amerikaanse droom ([2017])/ Gerard van Gemert, binnenwerkillustraties: Sanne Miltenburg

De tweeling Nikki en Zahra mag een jaar studeren en hockeyen in Amerika. Als Zahra beschuldigd wordt van dopinggebruik, lijkt alles op een teleurstelling uit te draaien. Vanaf ca. 10 jaar. In lettertype Dyslexie.

Recensie

De tweeling Nikki en Zahra krijgt vanwege hun hockeycapaciteiten een volledige beurs, om een jaar te gaan studeren en sporten aan de Michigan State University in Amerika. De trainingen zijn zwaar, de concurrentie moordend en wanneer Zahra verliefd wordt en beschuldigd wordt van dopinggebruik, lijkt alles op een grote desillusie uit te draaien. Zesde en laatste deel van de serie 'De hockeytweeling'. Het verhaal zelf is flinterdun, de beschuldigingen van dopinggebruik en de manipulatie van geldschieters staat vol vooroordelen en is op geen enkel moment spannend. De informatie over Amerika is minimaal, erg eenzijdig en vrij negatief. Weinig informatie over de sport hockey. Vlot leesbaar verhaal met een paar zwart-witillustraties. Een verhaal met weinig inhoud, maar verliefd worden op de meest begeerde vrijgezel van de campus blijft natuurlijk heerlijk om te lezen voor meiden van ca. 10 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie*.

Specificaties

Nederlands | 9789463241823 | 187 pagina's

Titel De Amerikaanse droom
Auteur Gerard van Gemert
Secundaire auteur Sanne Miltenburg
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2017]
Overige gegevens 187 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, 2015. - (De hockeytweeling ; 6) - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
ISBN 9789463241823
PPN 408998156
Genre sport
Thematrefwoord Hockey ; Tweelingen ; Verenigde Staten ; Drugs ; Verliefdheid
Taal Nederlands