Het ongelukkige brein
Boek

Het ongelukkige brein waarom voelen we ons zo slecht terwijl we het zo goed hebben? ([2023])/ Dr. Anders Hansen, vertaling [uit het Zweeds] Perpetua Uiterwaal

Evolutionaire verklaring voor gevoelens van angst en depressiviteit, en een oproep om minder te streven naar geluk en beter voor lichaam en brein te zorgen.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek waarin depressiviteit en angst in het perspectief van de geschiedenis van de mens worden geplaatst. Hansen zoekt de verklaring in het verre verleden; tijden waarin de mens voortdurend het risico liep om te sterven door honger, geweld of infecties. Als onze voorouders continu gelukkig en niet op hun hoede zouden zijn geweest, hadden ze niet kunnen overleven. Anders stimuleert de lezer om minder bezig te zijn met de constante zoektocht naar geluk en in plaats daarvan beter te zorgen voor lichaam en brein in de huidige digitale samenleving. Vlot, helder en toegankelijk geschreven, waarbij de lezer direct wordt aangesproken.Anders Hansen (1974) is een Zweedse psychiater, schrijver en spreker. Hij presenteert zijn eigen documentaireserie over mysteries van het menselijk brein op tv. Zijn werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789400515451

Titel Het ongelukkige brein : waarom voelen we ons zo slecht terwijl we het zo goed hebben?
Auteur Anders Hansen
Secundaire auteur Perpetua Uiterwaal
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lev., [2023]
Overige gegevens 219 p - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Depphjärnan. - Bonniet Fakta, (c)2021
ISBN 9789400515451
PPN 436656094
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Depressiviteit; Hersenen; Zelfhulp ; Angsten; Hersenen; Zelfhulp
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Depressiviteit