Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Gerechtigheid voor dieren
Boek

Gerechtigheid voor dieren onze collectieve verantwoordelijkheid (2023)/ Martha C. Nussbaum, vertaling [uit het Engels] Rogier van Kappel en Huub Stegeman

Pleidooi voor een herbezinning op de relatie tussen mens en dier, waarbij de ethische verantwoordelijkheid om dierenleed op te lossen voorop staat.

Aanwezigheid

Recensie

Een pleidooi voor een herbezinning op de relatie tussen mens en dier.Van dolfijnen tot kraaien, van olifanten tot octopussen, Nussbaum beziet de levens van dieren met verwondering en compassie, en geeft antwoord op de vraag hoe wij een klimaat kunnen scheppen waarin de mens het dier als een evenwaardig wezen beschouwt, niet als een handelsobject of een gebruiksvoorwerp. Het boek scherpt ons denken over dieren en hun recht op een goed bestaan. Het is een pleidooi voor verandering, waarin Nussbaum ook laat zien hoe politiek en wetgeving onze ethische verantwoordelijkheid ten opzichte van dieren kunnen waarmaken. Intelligent en aanjagend geschreven. Met name geschikt voor een geoefend lezerspubliek.Martha C. Nussbaum (New York, 1947) is een wereldberoemde schrijver, academisch docent, classicus en filosoof. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen.

Specificaties

Nederlands | 9789021469133 | 464 pagina's

Titel Gerechtigheid voor dieren : onze collectieve verantwoordelijkheid
Auteur Martha C. Nussbaum
Secundaire auteur Rogier van Kappel ; Huub Stegeman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Het Getij, Querido Facto, 2023
Overige gegevens 464 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, noten
ISBN 9789021469133
PPN 436720701
Rubriekscode 590.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mens-dier relatie; Filosofische aspecten ; Dierenbescherming
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Mens-dier relatie