Trois couleurs
DVD

Trois couleurs bleu ([2023])/ directed by Krzysztof Kieslowski

Een vrouw die zwaar getraumatiseerd uit een ongeval komt, waarbij ze haar man en haar dochter heeft verloren, besluit een nieuw leven te beginnen en alles en iedereen uit haar vorig leven te verbannen.

Recensie

Het eerste deel van Kieslowski's trilogie naar de kleuren van de Franse vlag en de leuzen van de Franse revolutie buigt zich over het thema vrijheid. Dat is de vrijheid van Julie (Juliette Binoche), als de rest van haar gezin omkomt bij een auto ongeluk. Vastbesloten het verleden uit te bannen, verhuist ze naar een nieuw bestaan. Zo makkelijk gaat dat echter niet. Haar man was componist en werkte aan een Europese hymne. De klanken van dit werk blijven weerklinken. Zijn assistent probeert Julie over te halen het project samen te voltooien. Eens te meer wordt zij door het verleden ingehaald als ze ontdekt dat haar echtgenoot een minnares had. Julie zal moeten accepteren dat de absolute vrijheid een loos streven is. IMDb score 8/10, Moviemeter 3/5.

Specificaties

Frans | 9789493316317

Titel Trois couleurs : bleu
Uniforme titel Blue
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Krzysztof Kieślowski ; Juliette Binoche ; Zbigniew Zamachowski
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : Cherry Pickers, [2023] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Zbigniew Zamachowski, Juliette Binoche. - Frans gesproken, ondertiteld in het Nederlands - Videoversie van de film: Frankrijk : MK Productions, 1993
ISBN 9789493316317
PPN 438492072
Genre psychologische roman
Taal Frans