De grootste bankoverval aller tijden
Boek

De grootste bankoverval aller tijden in makkelijke taal ([2023])/ Frank Krake, bewerking in eenvoudig Nederlands: Karine Jekel ; eindredactie: Jet Doedel

Waargebeurd verhaal over de grootste bankroof aller tijden die gepleegd werd door Nederlandse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uitgave in makkelijke taal. Met zwart-witfoto's.

Recensie

Een bewerking in makkelijke taal van het boek over de grootste bankoverval aller tijden. Het waargebeurde verhaal speelt zich af in 1944, wanneer Nederland al vier jaar bezet is door de Duitsers. Derk Smoes zit in het verzet en hoort dat in de kluizen van twee banken meer dan 200 miljoen gulden ligt. Het verzet heeft geld nodig en Derk en zijn vrienden plannen een overval. De bankroof is succesvol, tot grote woede van de Duitsers die een jacht inzetten om de overvallers te pakken. Geschreven met korte zinnen en eenvoudige woorden. Het boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Voorzien van zwart-witfoto's.Frank Krake (Wierden, 1968) is een bekende Nederlandse schrijver en ondernemer. Hij werd bekend van de bestsellers 'Hannelore' en 'De laatste getuige'.Het boek maakt deel uit van de serie 'Leeslicht'.

Specificaties

Nederlands | 9789086967360 | 110 pagina's

Titel De grootste bankoverval aller tijden : in makkelijke taal
Auteur Frank Krake
Secundaire auteur Karine Jekel ; Jet Doedel
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2023]
Overige gegevens 110 pagina's - foto's - 21 cm
ISBN 9789086967360
PPN 438520572
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog II; Verzet; Nederland; Verhalen ; Bankroven
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Verzet

Relaties/Serie

Leeslicht
Boek

Leeslicht lezen in gewone taal (2007-...)

vol.
Uitgeleend