How to make friends with the dark
Boek

How to make friends with the dark (2020)/ Kathleen Glasgow

Tiger (16) verliest haar moeder en de jongen op wie ze verliefd is. Ze heeft alleen nog haar beste vriendin Cake terwijl ze in de pleegzorg belandt. Wanneer er een zus verschijnt verandert Tigers leven opnieuw. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De moeder van de 16-jarige Tiger (ik-persoon) overlijdt plotseling en omdat ze geen vader heeft, belandt Tiger in de pleegzorg. Tiger wordt overvallen door een immens verdriet terwijl ze rouwt en haar leven drastisch verandert. Terwijl Tiger overgeplaatst is naar een nieuw pleeggezin, ontdekt ze meer over haar vader en dat ze een halfzus blijkt te hebben. Bovendien is haar zus de enige bloedverwant die haar uit de pleegzorg kan redden en voor haar kan zorgen. Tiger is een timide meisje met weinig vrienden, die beschermd opgegroeid is en door haar verdriet de lust voor het leven verloren is. Ze wordt geteisterd door schuldgevoelens jegens haar moeder. Het verhaal legt de nadruk op de verschrikkelijke situaties waarin kinderen in de Amerikaanse pleegzorg de dupe van kunnen raken. Er zijn veel personages met verschillende ongelukkige thuissituaties waardoor de sfeer zwaarmoedig blijft. Ondanks Tigers pogingen tot humor, is het verhaal niet geschikt voor lezers die gevoelig zijn voor neerslachtigheid. Door Tigers fascinatie met woorden komen er veel moeilijke begrippen in de tekst voor.

Specificaties

Engels | 9781101934784 | 420 pagina's

Titel How to make friends with the dark
Auteur Kathleen Glasgow
Type materiaal Boek
Editie First Ember edition;
Uitgave New York : Ember, 2020
Overige gegevens 420 pagina's - 21 cm
Annotatie Bevat ook 18 ongenummerde pagina's uit You'd be home now - Oorspronkelijke uitgave: New York : Delacorte Press, 2019
ISBN 9781101934784
PPN 438444035
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Engels