Aantekeningen uit een kindertijd
Boek

Aantekeningen uit een kindertijd (2023)/ Norah Lange, vertaald uit het Spaans door Lisa Thunnissen ; met een nawoord van César Aira

Een vrouw schetst scènes uit haar kindertijd en reflecteert op de evolutie die zij doormaakte als dochter, denker en beschouwer tussen haar vijfde en haar veertiende levensjaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een autobiografische roman van Norah Lange waarin zij haar jeugdherinningen van haar vijfde tot haar veertiende jaar beschrijft. Beginnend met het vertrek van het gezin uit Buenos Aires in 1910 geeft zij een inkijkje in de soms magische, soms pijnlijke evolutie die ze doormaakt als dochter, beschouwer, en denker, terwijl de familie Lange ondertussen leert leven met deze excentrieke kleine spion in hun midden - en vice versa. In een sfeer van warme huiselijkheid laten deze aantekeningen de kindertijd in zijn meest elementaire vorm zien, een tijd waarin vreugde, angst en erotiek samenkomen en botsen.'Aantekeningen uit een kindertijd' is poëtisch en fragmentarisch geschreven aan de hand van korte scènes uit het huiselijk leven van de familie van de schrijfster. Vooral geschikt voor literaire lezers.Norah Lange (1905-1972) werd geboren in Buenos Aires uit Noorse ouders. Ze was een sleutelfiguur in de Argentijnse avant-garde van de eerste helft van de twintigste eeuw. 'Aantekeningen uit een kindertijd' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1937.

Specificaties

Nederlands | 9789083262154 | 213 pagina's

Titel Aantekeningen uit een kindertijd
Auteur Norah Lange
Secundaire auteur Lisa Thunnissen ; César Aira
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Koppernik, 2023
Overige gegevens 213 pagina's - 20 cm
ISBN 9789083262154
PPN 436441047
Genre psychologische roman - kinderleven
Thematrefwoord Jeugdervaringen ; Vrouwenleven
Taal Nederlands