De eerste mensen in de Lage Landen
Boek

De eerste mensen in de Lage Landen (december 2022)/ Gerrit Dusseldorp & Yannick Raczynski-Henk, fotografie ToonBeeld fotografie & vormgeving ; eindredactie Redactiebureau Marita Weener

Archeologisch en historisch overzicht van de bewoningsgeschiedenis van de Lage Landen in de periode van de pre-historie. Stereotype ideeën over neanderthalers worden weerlegd aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een archeologisch en historisch onderzoek naar de allereerste bewoners van Nederland. Het boek geeft een overzicht van de tenminste achthonderduizendjaar durende bewoningsgeschiedenis van Nederland en maakt daarbij korte metten met stereotype ideeën die men over neanderthalers heeft. Uitgangspunt van dit boek is wat we nu over neanderthalers weten: intelligente mensen die zich een paar honderdduizend jaar prima wisten te redden. Daarbij wordt geput uit de nieuwste wetenschappelijke theorieën en het geheel is geïllustreerd met vondsten uit binnen- en buitenland.'De eerste mensen in de Lage Landen' is informatief en toegankelijk geschreven. Met veel foto's en illustraties in kleur.Gerrit Dusseldorp is universitair docent aan de Universiteit Leiden, zijn onderzoek concentreert zich op het gedrag van jager-verzamelaars in zowel Noordwest-Europa als Zuid-Afrika. Yannick Raczynski-Henk is aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd als pre-historisch archeoloog.

Specificaties

Nederlands | 9789023258506 | 224 pagina's

Titel De eerste mensen in de Lage Landen
Auteur Gerrit Dusseldorp
Secundaire auteur Yannick Raczynski-Henk
Type materiaal Boek
Uitgave Assen : Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, december 2022
Overige gegevens 224 pagina's - foto's - 32 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789023258506
PPN 433937777
Rubriekscode 934.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Neanderthalers; Nederland ; Archeologische vondsten
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Prehistorie