Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het boek van kip
Boek

Het boek van kip (2022)/ Maria van Eeden, met tekeningen van Gitte Spee

Het is feest. Kip is zes jaar. Vos komt ook. Hij wil kip eten. Wat nu? Samenleesboekje voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Boekje uit een serie 'Kleuters samenleesboek'* met als doelgroep kleuters die een beginnetje willen maken met lezen. De voorleestekst, die steeds op de linkerbladzij staat, is een klein verhaal over kip die zes jaar wordt. Als vos, die op visite komt, háár als hapje wil, is dat schrikken. Gelukkig arriveert haan op tijd. Vos druipt af. Van haan krijgt kip een pet cadeau. Rechts naast het verhaal twee losse woorden met een plaatje, waarvan het woord 'kip' steeds de ondersteunende constante is. De mkm- en mkkm-woorden worden tweemaal aangegeven: in schreefloze letter als geheel en in de vorm van leesplankblokjes. Het nieuwe woord is te vinden in de voorleestekst op de volgende bladzijde. Er worden tien woorden aangeboden. Het samenleesboekje op AVI-Start biedt mogelijkheden tot oefenen van basisvaardigheden zoals: auditieve analyse/synthese, klank-plaatsbepaling/wat hoor je vooraan, etc. Ook visueel: woord/letterherkenning en klank-tekenkoppeling. Het vierkante aantrekkelijke boekje is voorzien van vrolijk getekende en ingekleurde illustraties op stevig papier. Samen lezen en leren vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789027673978 | 27 pagina's

Titel Het boek van kip
Auteur Maria van Eeden
Secundaire auteur Gitte Spee
Type materiaal Boek
Editie 17e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2022
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: 2007. - Oorspronkelijke uitgave: Tilburg : Zwijsen, 1997. - (Schatkist. Schatgravertjes ; 2)
ISBN 9789027673978
PPN 438506499
Thematrefwoord Verjaardagen ; Samenleesboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verjaardagen

Relaties/Serie

Kleuters samenleesboek
Boek

Kleuters samenleesboek (2007-...)

vol.
Uitgeleend