Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De taal van planten
Boek

De taal van planten hoe praten planten met elkaar? ([2023])/ tekst van Helena Harastová, met illustraties van Darya Beklemesheva ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Django Mathijsen

Wist je dat planten met elkaar kunnen praten? Ze waarschuwen elkaar, kunnen met elkaar vechten en hebben zelfs een geheugen. Leer alles over de bijzondere en mysterieuze taal van planten. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief en rijk geïllustreerd kinderboek over hoe planten met elkaar communiceren. Recente wetenschappelijke ontdekkingen hebben onze klassieke kijk op planten flink overhoop gegooid. Planten blijken te kunnen praten zonder mond, luisteren zonder oren, ademen zonder longen en zijn intelligent - maar zonder hersens. Ze blijken elkaar te waarschuwen, met elkaar te vechten en een geheugen te hebben. Zou het zo kunnen zijn dat planten eigenlijk de baas zijn in de wereld? 'De taal van planten' is speels en informatief geschreven, met korte tekstfragmenten naast grappige en sfeervolle kleurenillustraties. Voor nieuwsgierige lezers vanaf ca. 10 jaar.Helena Harastová (1987) is een Tsjechische vertaler en kinderboekenschrijfster.

Specificaties

Nederlands | 9789051169423 | 30 pagina's

Titel De taal van planten : hoe praten planten met elkaar?
Auteur Helena Harastová
Secundaire auteur Darya Beklemesheva ; Django Mathijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2023]
Overige gegevens 30 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Language of plants : understand how plants communicate. - B4U Publishing, (c)2022
ISBN 9789051169423
PPN 437096645
Rubriekscode 582.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planten; Communicatie; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Planten