Daisy Jones & The Six
Boek

Daisy Jones & The Six a novel (2023)/ Taylor Jenkins Reid

Het wel en wee van een popgroep uit Californië vanaf de start, hun grote successen in de jaren zeventig en hun einde na het vertrek van hun zangeres.

Aanwezigheid

Recensie

Door steeds de bandleden, maar ook o.a. de manager en fotograaf aan het woord te laten, wordt de carrière beschreven van muzikante Daisy Jones en band 'The Six' waarin ze speelde. Als Daisy 14 is komt het gevoel dat ze iets in de muziek wil doen en merkt ze dat ze songs kan schrijven. Maar die songs maakt ze vaak niet af door haar drugsgebruik. Ze hangt meer als groupie rond bands zoals de in 1965 gestarte blues-rock band die later 'The Six' gaat heten. In 1974 gaat ze serieus aan het werk met de songs en wil graag zingen. Ze schrijft nummers voor 'The Six', treedt met hen op, samen hebben ze veel succes en veel hits, de naam wordt 'Daisy Jones & The Six'. Daisy en de band maken elkaar beter maar dat levert ook spanningen op. Deze zevende roman van de Amerikaanse, in Los Angeles wonende schrijfster, beschrijft op een originele manier erg goed de Amerikaanse muziekwereld en het wel en wee van een op Fleetwood Mac lijkende popgroep. Daarbij is veel aandacht voor de onderlinge relaties en spanningen, vooral als het succes minder wordt. Heel boeiend en nog extra voor wie is geïnteresseerd in popmuziek.

Specificaties

Engels | 9780593598429 | 375 pagina's

Titel Daisy Jones & The Six : a novel
Uniforme titel Daisy Jones and The Six
Auteur Taylor Jenkins Reid
Type materiaal Boek
Uitgave New York : Ballantine Books, 2023
Overige gegevens 375 pagina's - 21 cm
Annotatie Ballantine Books trade paperback tie-in edition. - Op omslag: Now an original series - Oorspronkelijke uitgave: 2019
ISBN 9780593598429
PPN 438728777
Thematrefwoord Popmuziek
Taal Engels