Plundering
Boek

Plundering (februari 2023)/ Antjie Krog, uit het Afrikaans vertaald door Robert Dorsman en Jan van der Haar

Tweetalige dichtbundel van de Zuid-Afrikaanse dichter (1952) waarin zij reflecteert op het leven in een geplunderde, eindige wereld en de broosheid van het menselijk bestaan.

Aanwezigheid

Recensie

Een geëngageerde dichtbundel van Antjie Krog over leven in een geplunderde wereld en de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan. Het lijkt alsof het einde van alles de dichter op de hielen zit. Krog gaat in 'Plunddering' een gesprek aan met de lezer, waarin ze zich afvraagt hoe wij kunnen doorleven in deze wereld en welke vragen wij onszelf daarbij zouden moeten stellen. Ze schrijft over familie, wit zijn en de broosheid én onsterfelijkheid van de mens - soms met een verbeten wanhoop, maar er is ook altijd ruimte voor voorzichtige hoop. De gedichten in 'Plundering' zijn beeldend, klankrijk en dicht op de huid geschreven vanuit het perspectief van een lyrisch ik. De bundel bevat zowel de oorspronkelijke gedichten in het Afrikaans als de Nederlandse vertaling van Robert Dorsman en Jan van der Haar. Antjie Krog (1952) is een beroemde Zuid-Afrikaanse schrijver, dichter en journalist. Ze schreef meer dan veertig boeken en won meerdere literaire prijzen, waaronder de prestigieuze Hertzog-prys.

Specificaties

NederlandsAfrikaans | 9789463811644 | 205 pagina's

Titel Plundering
Auteur Antjie Krog
Secundaire auteur Robert Dorsman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Podium, februari 2023
Overige gegevens 205 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Gedichten - Teksten in het Afrikaans en Nederlands - Met literatuuropgave - Vertaling van: Plunder. - Kaapstad : Human & Rousseau, 2022
ISBN 9789463811644
PPN 437473554
Rubriekscode Afrikaans 875
Taal NederlandsAfrikaans
Onderwerp algemeen Meertalige boeken
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Krog