Dierencarnaval van Saint-Saëns
Boek

Dierencarnaval van Saint-Saëns ([2022])/ Marion Billet, Gallimard Jeunesse musique: Paule du Bouchet ; redactie: Claire Babin

Luister naar de koninklijke mars van de leeuw, en hoor hoe de fluiten klinken als vogels. Via een geluidsknop hoor je een kort fragment uit het bijbehorende muziekstuk. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit prentenboekje staan enkel dieren die voorkomen in de beroemde compositie 'Carnaval des animaux' (1886) van de componist Camille Saint-Saëns: de leeuw, de olifant, het aquarium, het vogelhuis en de zwaan. Via een drukknop (die eerst achterop het boekje aangezet moet worden) bij ieder dier, speelt er een stukje muziek van deze compositie. Op de laatste twee pagina's is een geluidspelletje te spelen. Daarbij moet de juiste afbeelding worden gezocht bij het gehoorde stukje muziek. De kleurige tweepaginagrote illustraties in dit hardkartonnen prentenboekje met ronde hoeken hebben weinig karakter. Het zijn platte digitale afbeeldingen, afgedrukt op een glanzende ondergrond. De laatste pagina en achterflap zijn 1,5 centimeter dik vanwege het geluidssysteem met batterij. De tekst op de achterkant geeft aan dat het doel is de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen vanaf ongeveer 2 jaar te bevorderen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044849479

Titel Dierencarnaval van Saint-Saëns
Auteur Marion Billet
Secundaire auteur Paule Du Bouchet ; Claire Babin
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Omslag vermeldt: Clavis muziek - Op achterkant omslag: met achterin een luister & zoek spelletje én een speciale geluidenknop - Vertaling van: Les carnaval des animaux : Camille Saint-Saëns. - Paris : Éditions Gallimard Jeunesse, (c)2022. - (Livre sonore)
ISBN 9789044849479
PPN 438139496
Genre dierenleven
Thematrefwoord Klassieke muziek ; Wilde dieren ; Geluiden ; Saint-Saëns, Camille
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geluidenboekje
Boek

Geluidenboekje (2011-...)

vol.
Uitgeleend