Zeewier & co
Boek

Zeewier & co 60 heerlijke recepten met wieren en algen ([2023])/ Julie Desnoulez, fotografie Sandrine Saadi ; vertaling [uit het Frans]: Ingrid Buthod ; redactie: Charlot van Scheijen, Sanne Visch en Joyce van Wees

Zestig recepten voor uiteenlopende hartige en zoete gerechten met wieren en algen als basis, met praktische productinformatie en bewaartips. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een kookboek met zestig recepten met wieren en algen als basis. Wieren als wakame, kombu en zeespaghetti worden al eeuwen gegeten - denk aan de Japanse keuken - maar staan tegenwoordig volop in de belangstelling. Niet alleen vanwege de hoge voedingswaarde en het feit dat ze goed zijn voor het mileu, maar ook en vooral omdat wieren lekker zijn. Maar hoe bereid je ze? In dit boek doet Julie Desnoulez de culinaire rijkdom van wieren en algen uit de doeken met recepten voor pesto, falafels, tosti's, lasagne, gebakken noedels, soepen, bananenbrood, citroentaart en nog veel meer. 'Zeewier & co' is helder en toegankelijk geschreven, met overzichtelijke productinformatie en praktische bewaartips. Met aantrekkelijke kleurenfoto's. Geschikt voor de avontuurlijke thuiskok.Julie Desnoulez is de grondlegger van Hep Ken, een winkel die 100% biologische wieren uit Bretagne aanbiedt.

Specificaties

Nederlands | 9789461432896 | 151 pagina's

Titel Zeewier & co : 60 heerlijke recepten met wieren en algen
Uniforme titel Zeewier en co
Auteur Julie Desnoulez
Secundaire auteur Sandrine Saadi ; Ingrid Buthod ; Charlot van Scheijen
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Good Cook, [2023]
Overige gegevens 151 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Natacha Kotchetkova et Élise Peylet. - Illustraties: Amélie Manchoulas - Met register - Vertaling van: Algues. - Hachette Livre (Marabout)
ISBN 9789461432896
PPN 437421384
Rubriekscode 629.79
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeewierrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Groenterecepten