Zon & regen
Boek

Zon & regen een weerboekje met flapjes ([2023])/ Nia Gould, tekst: Molly Littleboy ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Vrolijk geïllustreerd prentenboek met allerlei weetjes over weer en seizoenen. Ontdekken voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Allerlei aspecten van het weer komen aan bod in dit hardkartonnen boek; wolken, regenbogen, mist en onweer maar ook de seizoenen worden besproken. Verschillende bladzijdes zijn verdeeld in twee of drie delen die elk los kunnen worden omgeslagen. De afbeelding op de volgende bladzijde is dan deels in een ander seizoen of in ander weer te zien. In allerlei weetjes wordt verteld wat de weersomstandigheden betekenen voor dieren. Het boek heeft het uiterlijk van een peuterboekje maar het taalgebruik is te lastig voor peuters: "Nijlpaardzweet is vettig", "sneeuwvlokken hebben allemaal zes kanten". De lezer wordt een enkele keer direct aangesproken maar meestal worden alleen de feitelijkheden genoemd. De dieren zijn niet zo realistisch afgebeeld, met vrolijke gezichtjes. Het zijn vaak dieren die niet hier voorkomen en soms scheelt het verwarrend weinig; hertmuizen in plaats van gewone muizen of een exotische eekhoornsoort met gestreepte rug. Op het omslag staat dat het een boekje met flapjes is; dit gaat over de gesplitste pagina's en niet over flapjes om onder te kijken. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048320721 | 22 pagina's

Titel Zon & regen : een weerboekje met flapjes
Uniforme titel Zon en regen
Auteur Nia Gould
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Molly Littleboy ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 22 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Rain & shine: a flip-flop book of weather. - London : Little Tiger Press Ltd., 2023
ISBN 9789048320721
PPN 437483606
Rubriekscode 555
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Weer ; Seizoenen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Weer