Beroemde schilders
Boek

Beroemde schilders ([2023])/ Gemma Geurts & Yannick Pelegrin

Verhalen en weetjes over beroemde schilders en kunststijlen van de prehistorie tot nu: van het leven van Rembrandt in Amsterdam in de zeventiende eeuw tot de moderne muurschilderingen van Banksy. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kinderboek over beroemde schilders en kunststijlen waarin fictie en feiten met elkaar vermengd zijn. Het eerste deel van het boek speelt zich af in Amsterdam in 1640. Het tekentalent van Gradje, een arme jongen, wordt ontdekt door de meesterschilder Rembrandt van Rijn. Gradje gaat bij de meester in de leer en via zijn verhaal leert de lezer over het leven van Rembrandt en zijn tijdgenoten. In het tweede deel van het boek komen allerlei weetjes over beroemde kunstenaars aan bod, van de kunst van de oude Egyptenaren tot aan de moderne muurschilderingen van Banksy. Zowel speels als informatief geschreven. Met zachtgekleurde illustraties en kleurenfoto's van beroemde kunstwerken. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar. Dit boek maakt deel uit van de serie: 'Willewete*'.

Specificaties

Nederlands | 9789044841305

Titel Beroemde schilders
Auteur Gemma Geurts
Secundaire auteur Yannick Pelegrin
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2023]
Overige gegevens 107 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst en beeldselectie: Gemma Geurts/illustraties: Yannick Pelegrin
ISBN 9789044841305
PPN 438536045
Rubriekscode 731
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schilderkunst; Geschiedenis ; Rembrandt ; Li Kan ; Limburg, Jan van ; Limburg, Pol van ; Limburg, Herman van ; Anguissola, Sofonisba ; Modersohn-Becker, Paula ; Klint, Hilma af ; Delaunay, Robert ; Delaunay, Sonia ; Berg, Else ; Schwarz, Mommie ; Kahlo, Frida ; Rothko, Mark ; Axell, Evelyne ; Kiefer, Anselm ; Mehretu, Julie ; Banksy
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst

Relaties/Serie

Willewete +
Boek

Willewete + (2019-...)

vol.
Uitgeleend