De zeven manen van Maali Almeida
Boek

De zeven manen van Maali Almeida roman (maart 2023)/ Shehan Karunatilaka, vertaald [uit het Engels] door Robert Neugarten

Na zijn eigen dood in 1990 heeft een oorlogsfotograaf een week de tijd om te ontdekken hoe hij aan zijn einde is gekomen en fotografisch bewijs te vinden van een nationaal schandaal rondom de Sri Lankaanse Burgeroorlog.

Aanwezigheid

Recensie

De fotograaf Maali Almeida is vermoord, althans dat droomt hij. Hij staat in de rij van het voorportaal van het hiernamaals, samen met anderen die gruwelijk aan hun einde gekomen zijn. Sommige herkent hij, want hij heeft talloze slachtoffers gefotografeerd sinds eind jaren '80, toen een burgeroorlog in Sri Lanka begon, een oorlog zonder good guys. Hij krijgt van de hemelse bureaucratie een week - zeven manen - de tijd om te ontdekken wie hem heeft gedood en om zijn toekomst op orde te brengen. Hij komt in een maalstroom van ontmoetingen met daders en slachtoffers terecht, die hem amper wijzer maken over wat hij met zijn voorbije leven aan moet. Is vergeten worden niet de beste optie, want wat moet de wereld met de honderden foto's van wreedheden die hij onder een bed heeft verstopt? Dit compromisloze verhaal, dat in 2022 de Booker Prize won, lijkt een soort 1984-roman over nieuwe natiestaten: niet één totalitair regime, maar gewone mensen die zich organiseren op basis van religie, ideologie, etnisch profiel of taal, zijn daar je grootste vijand.

Specificaties

Nederlands | 9789000388387 | 415 pagina's

Titel De zeven manen van Maali Almeida : roman
Auteur Shehan Karunatilaka
Secundaire auteur Robert Neugarten
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, maart 2023
Overige gegevens 415 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The seven moons of Maali Almeida. - London : Sort of Books, 2022
ISBN 9789000388387
PPN 437989119
Genre politieke roman
Thematrefwoord Burgeroorlogen ; Sri Lanka
Taal Nederlands