De piraten en het verdwenen schip
Boek

De piraten en het verdwenen schip 2-in-1 ([2023])/ tekst en illustraties Harmen van Straaten

Twee piratenverhalen waarin doodgewone kinderen zich plotseling tussen de zeerovers bevinden. Met gekleurde illustraties. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Twee spannende piratenverhalen waarin doodgewone kinderen zich plotseling tussen de zeerovers bevinden. In 'De piraten zijn terug!'* vinden Jesse en Fleur een kist op zolder. In de kist liggen een vlag, een kaart en een hoed. Er staat een rijm op de kaart. Plotseling belanden ze op een piratenschip op de open zee en moeten ze zien thuis te komen. In 'Het spookschip'** krijgt Jim, die later zeeman wil worden, van de bewaker van het museum een kaartje. Er staat een toverlamp op. Jim mag een wens doen en wordt 's nachts wakker op het spookschip De Vliegende Hollander. In vriendelijke stijl en met humor geschreven. Met veel grappige, eigenzinnige tekeningen in kleur. Geschikt voor beginnende lezers op AVI-niveau M4. Vanaf ca. 7 jaar. Harmen van Straaten (Arnhem, 1961) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en illustrator. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Lekker lezen met Kluitman'.

Specificaties

Nederlands | 9789020677461

Titel De piraten en het verdwenen schip : 2-in-1
Uniforme titel De piraten zijn terug! Het spookschip
Auteur Harmen van Straaten
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2023]
Overige gegevens 28, 29 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Bevat: De piraten zijn terug! - Oorspronkelijke uitgave: (c)2007. - (Klavertje twee) ; Het spookschip. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2008. - (De toverlamp) (Klavertje twee-serie)
ISBN 9789020677461
PPN 437523349
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Zeerovers ; Spoken ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lekker lezen met Kluitman
Boek

Lekker lezen met Kluitman (2020-...)

vol.
Uitgeleend