De hart/hoofd connectie
Boek

De hart/hoofd connectie hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt (2023)/ Dr. Janneke Wittekoek, redactie Gonnie Mulder

Beschrijving van de oorzaken en gevolgen van hart- en vaatziekten in relatie tot stress en het zenuwstelsel, en hoe deze te verlichten. Met kleurenillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de relatie tussen hartproblemen, stress en het zenuwstelsel. Het hart speelt een cruciale rol in stress-reacties als hartkloppingen of pijn op de borst. Chronische overbelasting van het zenuwstelsel speelt een belangrijke rol in de connectie tussen het hart en het hoofd. Met name het vrouwenhart is gevoelig voor de nadelen van een hectisch leven zoals de huidige 24-uurs economie: een leven met te weinig slaap, te weinig groen, te weinig ontspanning, oorlogen en pandemieën. De auteur bespreekt de effecten van stress en emoties op de hartgezondheid en het belang van gezond eten en bewegen. Helder en toegankelijk geschreven. Met illustraties in rood-bruine tinten.Dr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en ondernemer in de zorg. In 2013 opende zij HeartLife Klinieken in Utrecht, een expertisecentrum voor hart- en gezondheid met speciale aandacht voor preventie en het vrouwenhart.

Specificaties

Nederlands | 9789493272408 | 284 pagina's

Titel De hart/hoofd connectie : hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt
Auteur Janneke Wittekoek
Secundaire auteur Gonnie Mulder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Lucht BV, 2023
Overige gegevens 284 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493272408
PPN 438453514
Rubriekscode 605.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hart- en vaatziekten; Vrouwen; Preventie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hart- en vaatziekten