Ik heb een paar vragen voor je
Boek

Ik heb een paar vragen voor je over de ware toedracht van een tragedie op een Amerikaanse kostschool (2023)/ Rebecca Makkai, vertaald [uit het Engels] door Arjaan en Thijs van Nimwegen

Een bekende podcastmaker keert voor een gastcollege terug naar haar oude kostschool in New England, waar in de jaren negentig een van haar klasgenoten werd vermoord. De zwarte gymleraar werd veroordeeld, maar er rijzen steeds meer twijfels over de ware toedracht van de moord.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman over de moord op een Amerikaanse studente in de jaren negentig. Podcastmaker Bodie Kane is voor een gastcollege terug op haar oude kostschool in New England. Haar terugkeer naar het elitaire Ganby roept vele herinneringen op: Bodie was de enige op school met een beurs, en een van haar klasgenoten, de populaire Thalia, werd in hun laatste jaar dood aangetroffen. De omstandigheden van Thalia's dood en de snelle veroordeling van de zwarte gymleraar Omar Evans zijn al jaren onderwerp van online discussie. Evans heeft altijd beweerd onschuldig te zijn. Is het politieonderzoek destijds wel goed aangepakt? Bodie begint te twijfelen aan haar eigen observaties uit die tijd: heeft zij misschien dingen over het hoofd gezien?( 'Ik heb een paar vragen voor je' is scherpzinnig en eigentijds geschreven, waarbij de ware toedracht van de gebeurtenissen zich langzaam ontvouwt. Vooral een brede tot literaire lezersgroep. Rebecca Makkai (1978) is een Amerikaanse schrijver. Ze won onder meer de LA Times Fiction Award, de Carnegie Medal en was finalist voor de Pulitzer Prize.

Specificaties

Nederlands | 9789046830994 | 413 pagina's

Titel Ik heb een paar vragen voor je : over de ware toedracht van een tragedie op een Amerikaanse kostschool
Auteur Rebecca Makkai
Secundaire auteur Arjaan van Nimwegen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, 2023
Overige gegevens 413 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: I have some questions for you. - New York : Viking, (c)2023
ISBN 9789046830994
PPN 437474143
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Podcasting ; Kostschoolleven
Taal Nederlands