De toekomst is vuur
Boek

De toekomst is vuur verhalen van Amsterdamse kinderen anno 2021 ([2022])/ Anna van Praag (red.), illustraties en vormgeving Marc Suvaal

Fantasierijke en realistische korte verhalen over hoe het is om jong te zijn in de 21e eeuw, geschreven door kinderen uit Amsterdam. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Een bundel met verhalen over hoe het is om jong te zijn en op te groeien in de jaren twintig, geschreven door kinderen uit Amsterdam. Voor het derde achtereenvolgende jaar schrijven Amsterdamse kinderen over hun leven, hun wensen, hun angsten en hun dromen. De bundel bevat verhalen over thema's als 'later', 'Alice in Wonderland', vriendschap en bijzondere, fantasievolle gebeurtenissen. Meer dan netjes schrijven of spellen is verbeeldingskracht hetgeen wat de kinderen elke keer weer oefenen tijdens de Zomerschool van de Stichting Kennis en sociale Cohesie (SKC). De verhalen van 'De toekomst is vuur' zijn in een persoonlijke, nu weer directe en dan weer fantasierijke stijl geschreven. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ca. 12 jaar. Met enkele eenvoudige lijntekeningen in oranjetinten.Samengesteld en geredigeerd door kinderboekenschrijfster Anna van Praag.

Specificaties

Nederlands | 9789082888348 | 75 pagina's

Titel De toekomst is vuur : verhalen van Amsterdamse kinderen anno 2021
Secundaire auteur Anna van Praag ; Marc Suvaal
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : SKC, [2022]
Overige gegevens 75 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
ISBN 9789082888348
PPN 435542982
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Kinderleven; 21e eeuw
Taal Nederlands