Ariadne
Boek

Ariadne (april 2023)/ Jennifer Saint, vertaald [uit het Engels] door Saskia Peterzon-Kotte

Theseus, een prins uit Athene, die aan de Minotaurus geofferd zal worden, bedenkt samen met Ariadne, een Kretenzer prinses, een list om aan dit lot te ontkomen.

Aanwezigheid

Recensie

De lezer wordt meegenomen naar het klassieke, oude Griekenland, waar het leven nog beheerst werd door goden en helden. Op het eiland Kreta regeert koning Minos. Hij heeft twee dochters, Ariadne en Phaedra, en een zoon, de afschuwelijke Minotaurus, die half mens half dier is en in een labyrint onder het paleis woont. De stad Athene is schatplichtig aan Kreta, en moet jaarlijks 14 jeugdigen aan Minos afstaan, die verslonden worden door de minotaurus. Theseus, prins van Athene, hoort dit jaar hierbij. Hij bedenkt echter samen met Ariadne een list om dit offer te voorkomen. Het plan slaagt, maar Theseus vlucht dan met Phaedra naar Naxos en trouwen daar. De bedrogen Ariadne ontmoet Dionysos. Allerlei verwikkelingen volgen, waarin ook andere goden betrokken worden. De gegevens voor deze roman zijn ontleend aan de Griekse mythologie, aangevuld en soms gewijzigd door de schrijfster. Belangrijke thema's zijn liefde, heldendom en verraad. Bestemd voor de meer geavanceerde lezers met een behoorlijke kennis van de Griekse mythologie. Debuutroman van de Engelse auteur.

Specificaties

Nederlands | 9789041714886 | 350 pagina's

Titel Ariadne
Auteur Jennifer Saint
Secundaire auteur Saskia Peterzon-Kotte
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, april 2023
Overige gegevens 350 pagina's - 19 cm
Annotatie Een uitgave in samenwerking met Uitgeverij Orlando bv, Amsterdam - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Orlando, (c)2021 - Vertaling van: Ariadne. - London : Wildfire, 2021
ISBN 9789041714886
PPN 438446380
Thematrefwoord Mythologie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1486
Uitgeleend