Seksuele ontwikkeling en opvoeding
Boek

Seksuele ontwikkeling en opvoeding vanuit (zelf)vertrouwen veilig verbinden ([2023])/ Lois Eijgenraam, redactie: Monique van der Zanden

Informatie en handreikingen voor ouders en opvoeders om kinderen en jongeren van nul tot 21 jaar een gezonde omgeving te bieden om zich seksueel te ontwikkelen, vanuit een antroposofische visie.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhelderend boek over de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren van nul tot 21 jaar, geschreven vanuit een antroposofische visie. Het boek biedt informatie, handreikingen en inzichten voor de opvoeder die vragen krijgt van een kind, thuis of in de klas. Het beoogde doel is het bevorderen van een fijne, gezonde omgeving waarin het kind zich kan ontwikkelen. Het boek heeft aandacht voor: vertrouwd worden met het eigen lichaam, vertrouwen ontwikkelen in anderen, de eigen seksuele ontwikkeling, het sociaal netwerk van medemensen, homoseksualiteit, schaamte en de (beschermende) rol van opvoeders. Helder en begrijpelijk geschreven.Loïs Eijgenraam (1965) is vanaf 1985 werkzaam geweest als kleuterleerkracht en vakleerkracht. Daarnaast werkt(e) zij als gastdocent op verschillende pedagogische opleidingen in binnen- en buitenland.

Specificaties

Nederlands | 9789060387726 | 177 pagina's

Titel Seksuele ontwikkeling en opvoeding : vanuit (zelf)vertrouwen veilig verbinden
Auteur Loïs Eijgenraam
Secundaire auteur Monique van der Zanden
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor Uitgeverij, [2023]
Overige gegevens 177 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789060387726
PPN 436683806
Rubriekscode 433.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksuele opvoeding; Antroposofische visie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Seksuele opvoeding