Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Onkruid herkennen
Boek

Onkruid herkennen wordt het wat of moet het weg (februari 2023)/ Henk Glas, tekstherziening elfde druk: Madeleine Gimpel

Gids over veelvoorkomende wilde planten in Nederland die voor de tuinier storend of juist nuttig kunnen zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Veertiende druk van de door Madeleine Gimpel geheel herziene en geactualiseerde editie van de determinatiegids 'Onkruiden herkennen'* van Henk Glas, over 146 veel in Nederland voorkomende wilde planten die tuiniers kunnen storen. Voor de een is de wilde plant een ongewenst onkruid, voor de ander een gewaardeerde aanwezige in de tuin. De handzame gids begint nu met een inhoudsopgave naar familie en een overzicht met kleine foto's van de kiemplantjes, met naam en paginaverwijzing en ingedeeld in diervriendelijk, mooi, schadelijk, keuken, beschermd of overige. Daarna volgen karakteristieken van minimaal een pagina met gegevens van elk kruid over ontwikkeling, uiterlijk, standplaats en eventuele bruikbaarheid. Er staan minimaal twee - over het algemeen - duidelijke kleurenfoto's bij, waarop de kiemplant en een bloeiend exemplaar afgebeeld zijn. Praktisch voor alle tuiniers, maar ook voor liefhebbers van wilde planten (in de tuin). Achterin alfabetische registers op Nederlandse naam en op Latijnse naam.

Specificaties

Nederlands | 9789043926843 | 240 pagina's

Titel Onkruid herkennen : wordt het wat of moet het weg
Auteur Henk Glas
Secundaire auteur Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, februari 2023
Overige gegevens 240 pagina's - foto's - 19 cm
Annotatie Met register - 1e druk deze uitgave: Baarn : Tirion Natuur, 2004 - Herziene uitgave van: Onkruiden herkennen : determineren van planten vanaf hun vroegste kiemvorm. - Eerder verschenen onder de titel: Akkeronkruiden en hun kiemplanten. - Oorspronkelijke uitgave: Doetinchem : Misset, 1976. - (Misset land- en tuinbouwreeks) + en: Weide-onkruiden. - Oorspronkelijke uitgave: Doetinchem : Misset, 1995. - (Misset's land- en tuinbouwreeks)
ISBN 9789043926843
PPN 437596907
Rubriekscode 582.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onkruid; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Onkruid