Standhouden
Boek

Standhouden adellijk landgoedbeheer in Nederland : de twintigste-eeuwse geschiedenis van Leuvenum en De Bannink ([2023])/ Willemieke Ottens

Geschiedenis van de adellijke familie Sandberg en haar landgoederen Leuvenum en De Bannink in de twintigste eeuw. Met foto's, kaarten en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de twintigste-eeuwse geschiedenis van de adellijke familie Sandberg en hun landgoederen. Tot de eeuwwisseling bezat de familie de landgoederen Leuvenum (Gelderland) en De Bannink (Overijsel). Aan de hand van archiefmateriaal schetst de auteur een beeld van het leven, wonen en werken op deze landgoederen. Daarnaast gaat ze in op het groeiende overheidsingrijpen en de veranderende houding ten opzichte van landschaps- en erfgoedzorg en landgoedbeheer in deze periode. Leerzaam en vanuit algemeen perspectief geschreven. Voor lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Met gekleurde illustraties, zwart-witfoto's, plattegronden en kaarten.Willemieke Ottens (1987) is een Nederlandse auteur en architectuur- en landschapshistoricus gespecialiseerd in groen erfgoed. Zij werkt bij de Rijksuniversiteit Groningen als universitair docent Landschapsgeschiedenis. Ze schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789056159160 | 472 pagina's

Titel Standhouden : adellijk landgoedbeheer in Nederland : de twintigste-eeuwse geschiedenis van Leuvenum en De Bannink
Auteur Willemieke Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave Gorredijk : Noordboek, [2023]
Overige gegevens 472 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789056159160
PPN 43868110X
Rubriekscode 932.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Adel; Nederland; 20e eeuw ; Landgoederen; Nederland; 20e eeuw ; Sandberg, ...(familie); Geschiedenis
Trefwoord Ermelo
Hierden
Landgoederen; geschiedenis
Natuurbeheer
Natuurbescherming
Agrarische geschiedenis
Adel
Geschiedenis; 20e eeuw
Persoonsnaam Sandberg
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Adel