Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog
Boek

Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog (februari 2023)/ Chariva Zaandam, concept Chariva Zaandam ; illustraties Brian Anderson

Bennie Blauw hoopt na de dood van zijn moeder op een nieuw begin in de Regenboogvallei. Maar op school wordt hij gepest omdat hij blauw is, en een magisch plan dat hij verzint loopt helemaal verkeerd af. En dan lijkt er ook nog iets duisters op de bevolking van de vallei te jagen... Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een avontuurlijk en sprookjesachtig kinderboek over anders zijn in een kleurrijke wereld. Bennie Blauw woont sinds kort met zijn kleurenblinde vader en zijn hond Bell in de Regenboogvallei. Het leek een ideale plek voor een nieuw begin na de dood van Bennies moeder, maar niets blijkt minder waar. Op school wordt Bennie gepest door Gijs Gurk en zijn valse vrienden - alleen maar omdat hij blauw is. Bennie bedenkt een magisch plan, maar dat loopt helemaal mis, en de bevolking van de Regenboogvallei gaat op jacht naar de boosdoener. Tegelijkertijd jaagt er iets duisters op de inwoners van de vallei, en lijkt alles met elkaar verbonden te zijn... Geschreven in een vriendelijke, lichtvoetige stijl. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar. Chariva Zaandam (1984) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en illustratrice. In 2016 won ze de Hotze de Roosprijs voor het boek 'Sinterklaas voor grote kinderen'.

Specificaties

Nederlands | 9789083260396 | 166 pagina's

Titel Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog
Uniforme titel Bennie Blauw
Auteur Chariva Zaandam
Secundaire auteur Brian Anderson
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : ROSE Stories, februari 2023
Overige gegevens 166 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789083260396
PPN 438392647
Genre sprookjes - avonturenroman
Thematrefwoord Kleuren ; Pesten ; Magie ; Rouwproces
Taal Nederlands