De buurttuin van Karel Groen
Boek

De buurttuin van Karel Groen ([2023])/ door Ruth Owen, ontwerp en illustraties van Emma Randall ; met personages van Tom Connell ; vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; redactie: Nele Declercq

Samen met zijn buurjongen Mo tovert Karel Groen een verwaarloosd landje midden in de stad om tot een prachtige buurttuin. Met illustraties en foto's in collage-stijl in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een fraai vormgegeven en ontroerend prentenboek over twee onverwachte vrienden die een bloeiende buurttuin aanleggen. Midden in de stad ligt een verlaten en verwaarloosd landje. Karel Groen wordt verdrietig van de rotzooi op de plek. Hij besluit samen met zijn buurjongen Mo een buurttuin aan te leggen. Er moet goed opgeruimd worden, maar er is nog veel meer nodig - Karel legt uit wat je allemaal kunt doen om een gezonde, groene tuin aan te leggen. En hij helpt Mo om te leren gaan met het verlies van zijn vader, waarbij de tuin een onverwachte hulp kan zijn.'De buurttuin van Karel Groen' is zachtaardig geschreven en bevat paginagrote illustraties in collage-stijl, waarbij tekeningen vermengd worden met foto's in zwart-wit en kleur. Hoe meer de tuin groeit, hoe kleurrijker het boek wordt. Met feitjes over de natuur en (moes)tuinen. Vanaf ca. 7 jaar.Ruth Owen (1967) is een bekende Britse jeugdauteur. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789464391299 | 32 pagina's

Titel De buurttuin van Karel Groen
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Emma Randall ; Tom Connell ; Annemarie Bon ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona Schoolsupport, [2023]
Overige gegevens 32 pagina's - foto's - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Mr. Green grows a garden. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2020
ISBN 9789464391299
PPN 437027791
Rubriekscode 638.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moestuinen ; Tuinieren
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen