Oren
Boek

Oren een persoonlijke verzameling recepten uit Tel Aviv ([2023])/ Oded Oren, fotografie Issy Croker ; vertaling [uit het Engels]: Roselle de Jong ; redactie: Charlot van Scheijen, Trijnie Duut en Jennifer Elbert

Ode aan culinair Tel Aviv van de Israëlische chef-kok, met recepten die variëren van streetfood en smaakmakers tot uitgebreide hoofdgerechten. Met kleurenfoto's.

Recensie

Een kookboek met recepten uit Tel Aviv; de Israëlische melting pot waar de smaken van de Middellandse Zee en het Midden-Oosten samenkomen. Chef-kok Oren deelt zijn persoonlijke verhaal en brengt een ode aan culinair Tel Aviv. De recepten zijn zowel geschikt voor de beginnende als meer ervaren koks: van streetfood en eenvoudige gerechten zoals platbrood met gezouten sardientjes en ingelegde citroen, kruidensla met kersen en amandelen tot restaurantwaardige gerechten als salade van gegrilde octopus met sherryazijn en chili of pijlinktvis gevuld met gekruid lamsvlees. Duidelijk en persoonlijk geschreven. Met sfeerfoto's van Tel Aviv en kleurrijke foto's van de gerechten. Oded Oren komt uit een Asjkenaziche familie uit Tel Aviv, is chef-kok en werkte zowel in beroemde restaurants van zijn stad als Turkiz en Tamuz en in de keukens van Parijs. In Groot-Brittannië organiseerde hij pop-ups, werkte als privé-kok en consultant en opende uiteindelijk in 2019 het restaurant Oren in Londen.

Specificaties

Nederlands | 9789461432926 | 255 pagina's

Titel Oren : een persoonlijke verzameling recepten uit Tel Aviv
Auteur Oded Oren
Secundaire auteur Roselle de Jong ; Issy Croker ; Charlot van Scheijen ; Trijnie Duut ; Jennifer Elbert
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Good Cook, [2023]
Overige gegevens 255 pagina's - foto's - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Oren. - London : Hardie Grant Books
ISBN 9789461432926
PPN 437421406
Rubriekscode Israël 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Israelische recepten ; Midden-Oosterse recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Israëlische keuken