Haniyé
Boek

Haniyé een ode aan de oudste keuken ter wereld ([2023])/ Matay de Mayee, tekstbijdrage: Romke Oortwijn ; foto's binnenwerk: Emma Peijnenburg, Milan Gino, Claire Witteveen, Daan Heijbroek ; redactie: Yulia Knol

Kookboek met Midden-Oosterse recepten uit de oudste keuken ter wereld en uit de cultuur van de Suryoye. Met persoonlijke anekdotes, culturele achtergronden en meer dan zestig recepten. Met kleurenfoto's en kaart.

Aanwezigheid

Recensie

Een kookboek met Midden-Oosterse recepten uit de oudste keuken ter wereld en uit de cultuur van de Suryoye (ook bekend als Assyriërs of Arameeërs). Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n vierduizend jaar geleden, loopt een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten en verhalen zijn door haar zoon Matay verzameld in 'Haniyé', Aramees voor 'eet smakelijk'. Als christelijke minderheid in het Midden-Oosten zijn de Suryoye veelal vervolgd en verjaagd; ze leven inmiddels verspreid over de wereld en koken nog elke dag de gerechten waar alle keukens uit het Midden-Oosten schatplichtig aan zijn. Een ontdekkingstocht naar de oudste, meest authentieke keuken ter wereld, met recepten voor onder meer muhammara, linzensoep, gevulde kip en specerijkoekjes.'Haniyé' is prettig leesbaar en toegankelijk geschreven, met persoonlijke anekdotes, culturele achtergronden en meer dan zestig recepten. Met sfeervolle kleurenfoto's en een schetsmatige kaart.

Specificaties

Nederlands | 9789464042184 | 224 pagina's

Titel Haniyé : een ode aan de oudste keuken ter wereld
Auteur Matay de Mayee
Secundaire auteur Smuni Turan ; Emma Peijnenburg ; Yulia Knol
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fonaine Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789464042184
PPN 437473740
Rubriekscode 629.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Midden-Oosterse recepten; Arameeërs
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Midden-Oosterse keuken