De Ogen en het onmogelijke
Boek

De Ogen en het onmogelijke (2023)/ Dave Eggers, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema ; omslag en illustraties: Shawn Harris

Zwerfhond Johannes woont samen met andere dieren in een groot park aan zee. Hij is de Ogen: hij houdt alles in de gaten, om zo de vrede in het park te bewaren. Maar er zijn veranderingen op komst, en Johannes doet een ontdekking die zijn hele wereld verandert. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een hartverwarmend kinderboek van de beroemde schrijver Dave Eggers over een hond die per ongeluk een held wordt. Zwerfhond Johannes woont samen met andere dieren in een groot park aan zee. Hij is de Ogen: de dieren vertrouwen op hem de mensen en de dieren in het park in de gaten te houden en hen te waarschuwen bij gevaar. Maar er zijn veranderingen op komst: er komen steeds meer mensen in het park, ook gevaarlijke. En geiten - een hele boot vol! Johannes ontdekt dat de wereld die hij kent maar een piepklein eilandje is. Er is nog zoveel te ontdekken, maar daarvoor moet hij alles achterlaten wat hem vertrouwd is... 'De Ogen en het onmogelijke' is beeldend en vloeiend geschreven. Met enkele fraaie, schilderachtige natuurillustraties. Voor lezers vanaf ca. 11 jaar. Dave Eggers (Boston, 1970) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver, scenarioschrijver en journalist (o.a.). Hij schreef tientallen boeken, waaronder de populaire roman 'The Circle', en won verschillende literaire prijzen.

Specificaties

Nederlands | 9789025884956 | 327 pagina's

Titel De Ogen en het onmogelijke
Auteur Dave Eggers
Secundaire auteur Maria Postema ; Shawn Harris
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2023
Overige gegevens 327 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag en illustraties: Shawn Harris - Oorspronkelijke Engelse uitgave: (c)2023
ISBN 9789025884956
PPN 438771281
Thematrefwoord Zwerfhonden ; Dieren ; Vriendschap ; Mens-dier relatie
Taal Nederlands