Trauma en identiteit
Boek

Trauma en identiteit identiteitgeoriënteerde psychotraumatherapie, theorie en praktijk ([2023])/ Vivian Broughton, vertaling [uit het Engels] Jolanda Treffers, Ghislaine de Thouars ; redactie Correctrix

Bespreking van de effecten van (vroegkinderlijk) trauma en traumaoverleving op de identiteit en het ontwikkelen van een gezond zelfgevoel, gebaseerd op theoretische concepten en praktische toepassing van identiteitgeoriënteerde psychotraumatherapie.

Aanwezigheid

Recensie

Een bespreking van de effecten van (vroegkinderlijk) trauma en traumaoverleving op de identiteit en het ontwikkelen van een gezond zelfgevoel, gebaseerd op theoretische concepten van identiteitgeoriënteerde psychotraumatherapie (IoPT). Vroege traumatische ervaringen nestelen zich diep in de menselijke psyche, waar ze blijvend invloed uitoefenen op het vermogen om goed te functioneren als volwassene. In dit boek bespreekt psychotherapeute Vivian Broughton de oorzaken en gevolgen van trauma voor de ontwikkeling van een gezond zelfgevoel vanuit de theorie en praktijk van IoPT.'Trauma en identiteit' is helder en relatief toegankelijk geschreven voor de complexiteit van het onderwerp, met voorbeelden uit de werkpraktijk van de auteur. Het boek is gericht op therapeuten, maar is ook geschikt voor de meer geoefende lezer. Met enkele afbeeldingen in zwart-wit.Vivian Broughton is een Britse psychotherapeut. Na een intensief leertraject bij dr. Franz Ruppert is zij volledig met de concepten van IoPT gaan werken. Ze gaf trainingen in IoPT in onder meer Nederland, Noorwegen en Brazilië.

Specificaties

Nederlands | 9789463160599 | 348 pagina's

Titel Trauma en identiteit : identiteitgeoriënteerde psychotraumatherapie, theorie en praktijk
Auteur Vivian Broughton
Instelling /Correctrix, Oosterhout
Secundaire auteur Jolanda Treffers
Type materiaal Boek
Uitgave Eeserveen : Uitgeverij Mens!, [2023]
Overige gegevens 348 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Trauma and identity - Steyning : Green Balloon Publishing, (c)2021
ISBN 9789463160599
PPN 435536354
Rubriekscode 607.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotrauma's ; Psychotherapie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotrauma's