Zakboek voor de sponstuin
Boek

Zakboek voor de sponstuin ([2023])/ Marc Verachtert & Bart Verelst, fotografie: Marc Verachtert, Veronique De Walssche - ARTIFIX, Ebema, Aco

Tips en ideeën om bij wisselende klimaatomstandigheden (hitte, droogte, veel regen) door middel van waterbuffers een gezond klimaat en prettige leefomgeving in de tuin te creëren. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een praktisch zakboek met tips voor het klimaatsterk maken van tuinen door middel van waterbuffers. Geen tuin kan zonder water, maar er zijn tegenwoordig steeds vaker periodes van extreme droogte en overvloedige regen. Om de tuin klimaatsterk en leefbaar voor alle organismen te maken, moet hij functioneren als een spons, stellen de auteurs. Hij moet water opnemen wanneer het er is, en gebufferd water afgeven aan de planten als die ernaar verlangen. Dit boek helpt de lezer op weg met concrete tips voor het vergroenen en waterontvankelijk maken van alle hoeken en plekken in de tuin. 'Zakboek voor de sponstuin' is nuchter en toegankelijk geschreven. Met een grote hoeveelheid kleurenfoto's.Marc Verachtert is tuinjournalist en tuinarchitect. Bart Verelst is landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur voor diverse tuintijdschriften.

Specificaties

Nederlands | 9789401489928 | 175 pagina's

Titel Zakboek voor de sponstuin
Auteur Marc Verachtert
Secundaire auteur Bart Verelst
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 175 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: onthard je tuin tegen intense regen en extreme droogte
ISBN 9789401489928
PPN 438650816
Rubriekscode 638.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinaanleg; Regenwater
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinaanleg