Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Perzisch
Boek

Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Perzisch (2022)/ redactionele en vertaalbijdragen: eLocalize for Technology, Maria del Carmen Almendros de la Rosa, Francesco Cucinotta, Anette Dralle, Hans de Groot, Claudia Handwerker, Isabel Marcante Michèle Moncharmont, Georgina Moore, Arsen Nazarian, Gregor Vetter, Dr. Christiane Wirth

Woordenboek met zo'n 12.500 woorden in het Nederlands en Perzisch of Farsi rond dertien thema's als eten en drinken, lichaam en gezondheid en vrije tijd. Met kleine kleurenfoto's. Ook geschikt voor NT2. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Een vrij dik (beeld)woordenboek Nederlands-Perzisch in 'zakformaat' met bij elk woord een kleine foto of een beeld uit het dagelijks leven in Nederland. Indeling rond dertien thema's zoals vakantie, getallen, planten, thuis, onderweg en het lichaam. Perzisch, ook Farsi genoemd, schrijf je met Arabische letters. Je leest het dus ook van rechts naar links. Dat is even wennen. Onder elk plaatje staat de Nederlandse tekst, daaronder de Perzische term in Arabische letters en daaronder de Perzische uitspraak in Nederlandse letters. Bij elk van de dertien hoofdstukken staat een extra woordenlijstje over dat specifiek onderwerp. Een Nederlands en een Perzisch inhoudsregister en het Perzische alfabet met de specifieke uitspraaktekens staan achterin het woordenboek. Dit is geen lesmethode, het is een leuke en ontspannen manier om je woordenschat enorm uit te breiden. Ook geschikt voor NT2-lessen. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

NederlandsPerzisch | 9789460776397 | 448 pagina's

Titel Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands/Perzisch
Uniforme titel Van Dale beeldwoordenboek
Secundaire auteur Maria del Carmen Almendros de la Rosa
Type materiaal Boek
Editie Tweede editie, eerste oplage;
Uitgave Utrecht : Van Dale, 2022
Overige gegevens 448 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke Duitse uitgave: Stuttgart : PONS GmbH, (c)2018 - Met register
ISBN 9789460776397
PPN 436298503
Rubriekscode Perzisch 831
Taal NederlandsPerzisch
Onderwerp algemeen Perzische taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Perzische taal